Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Typický projev euroidiotů: Říkat naprosto samozřejmé věci (když se rozdělíme, EU zanikne).

1 0
možnosti
JB

J45a43n 24B22u42r27d93a

3. 2. 2017 0:08

Vzhledem k tomu, které argumenty se proti EU pořád dokolečka omílají, má říkání věcí složitějších malého smyslu, neboť adresáti je stejně většinou ignorují nebo nepochopí.

0 0
možnosti
LP

Děkuji Vám za překlad. Mám chuť většinu z toho parafrázovat. Téměř mě z toho mrazí. Ne soudruzi, EU si rozvracet nenecháme! Kupředu, zpátky ni krok!

1 0
možnosti

Jakže, projev Tuska nebyl přeložen do 27 jazyků a uveřejněn na europortálech 27 zemí?

1 0
možnosti
MS

S větou "Rozpad Evropské unie nepovede k obnovení jakési mýtické, úplné svrchovanosti jejích členských států, nýbrž k jejich reálné a faktické závislosti na velkých supervelmocech: Spojených státech, Rusku a Číně. Pouze společně můžeme být zcela nezávislými státy." by se dalo souhlasit. Má to ale háček - členské státy EU z bývalého východního bloku nesmí mít pocit, že se dostaly z deště pod okap a že se jen vyměnila velmoc, která jim dělá poručníka a to jen s tím rozdílem, že místo socialismu jim vnucuje multikulturalismus. :-/

2 0
možnosti
SB

Uvádět tři nebezpečí pro EU a nemít v tom seznamu to jedno, které většině lidí přijde na mysl jako první, to je jako jmenovat tři ve světě nejznámější rodáky mělnického okresu a nemít v tom seznamu Antonína Dvořáka.

3 0
možnosti
Foto

No a co nám tím chtěl autor říct? Jen papouškoval cizí slova a vlastní názor žádný? Škoda, od tak schopného blogera bych čekal víc. Doufám, že jste pochopil, že jde o přátelské šťouchnutí :-) Tak se ukažte, kde stojíte...

1 0
možnosti
JB

J80a32n 26B75u92r41d62a

2. 2. 2017 9:36

Já mám Tuska celkem rád a pod dopis bych se podepsal v celém rozsahu. Tady mi však přišlo účelnější to nekomentovat. Ať si každý udělá svůj názor. Ten svůj budu podsunovat někdy příště ;-D

0 0
možnosti
ZZ

když Tusk píše v množném čísle, za koho a jakým právem mluví?

1 0
možnosti
JB

J67a44n 67B94u40r82d71a

2. 2. 2017 9:37

Za Evropskou unii z titulu prezidenta Evropské unie?

0 0
možnosti
JN

Nepřítel, navíc nevyzpytatelný, číhá na všech světových stranách.

Zrazují nás už i elity. 8-o

Kdovíproč jsem si vzpomněl na legendární "kůl v plotě".

4 0
možnosti

Už tam máte karmu.

Za tím dopisem, který z části staví velmoc USA do roviny Ruska a Číny, se skrývá další utahování opasků pod vedením EU, tedy především Německa, které těží ze svých investic do rentabilních podniků v celé EU i přes své dcery v dalších zemích a ze svých nadnárodních koncernů zejména v obchodní oblasti potravin a spotřebního zboží.

Pokud EU není schopno vyrovnávat životní úroveň ve všech zemích EU na obdobnou úroveň, je něco špatně a znamená to, že nerovnost ekonomického rozvoje v části zemí EU, zhoršuje zájem jejich občanů snášet evropskou byrokracii prezentovanou Evropskou komisí.

Vzhledem k vystoupení Velké Británie z EU se prakticky finančně a hospodářsky silné Německo dostává do role rozhodujícího vládce EU, což nemusí být optimální scénář pro ostatní státy EU.

O nutnosti uvolnění politických a hospodářských pravomocí jednotlivých států, není pochyb i když z druhé strany pokud chce EU vystupovat, jako téměř jednotný hospodářský prostor, musí už konečně začít chránit svoje hranice stejně, jako to činí nyní USA a vracet uprchlíky do bezpečných zón v jejich zemích.

8 2
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem student se zájmem o minulost i současnost. A absurdity a skryté vtípky, které jsou v nich snad všude. Baví mě hledat obsah ve formě, předstírat, že něco znám, stejně jako si čas od času myslet, že skutečně znám. Mám rád svoji školu a filmy s Natašou Gollovou. Na Brno dobrý.

Seznam rubrik