Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je zajímavé, že EU nezajímá co se děje ve Španělsku a jiných zemí, ale škrábe ji Maďarsko, které si dovolilo postavit plot proti migrantům a stejně tak Polsko, které se stává pravicovou zemi..

2 1
možnosti
Foto

Mluvíte jako kniha a připouštím, že máte část pravdy, ale je tady jedno obrovské JENŽE. To by totiž země EU musely své dohody striktně dodržovat a pokud to nelze, společně se domluvit na jejich přechodné neplatnosti. Příkladem budiž Merkelovské Německo a jejich wilkomen - fatální porušení Dublinských dohod bez toho, že by se Němci ráčili ostatních zeptat a nedosti na tom, ještě navíc drze a arogantně se dožadovat nezastropovaného přerozdělování příchozích.

Po takové zkušenosti je celkem logické, že si národní státy, které cítí alespoň zbytky své národní sounáležitosti, hledí ošéfovat alespoň to co zbylo, a na nějaké dohody kašlou, protože se na ně vykašlali už ti před nimi.

Současný stav je pouze výsledkem arogance mocných v EU, kteří si Unii upravují tak, aby jim to vyhovovalo a co na to řeknou ti, které považují za malé a poddané, je nezajímá. Ty naštvané malé pak logicky přestává zajímat Unie.

6 2
možnosti

J10a41n 49B50u51r20d89a

27. 9. 2018 9:48

K "fatálnímu porušení": Německo svůj přístup k Dublinu zakládalo na nemožnosti vracet odmítnuté do některých zemí vzhledem k horšímuzacházení, kterého by se jim tam dostalo, a na diskrečních ustanoveních nařízení, které umožňují státu přezkoumávat žádosti o azyl, i když není původním příslušným státem. V Dublinu II (343/2003) to byl čl. 3(2), v současném Dublinu III (604/2013) potom čl. 17(1).

1 0
možnosti
Foto

Rovněž nesouhlasím s pí. Splítkovou, že Evropa má být jen množinou států, které žijí v míru a jen spolu obchodují.

Evropa je kolébkou moderní post - osvícenské civilizace a měla by být silnou světovou supervelmocí, nepotřebující protektory ani z východu, ani ze západu. Podobného typu jako USA, se silnou federální ústavou, vládou a kongresem a plně svéprávnými členskými státy. Správný projekt EVROPSKÉ ÚSTAVY byl však opuštěn a nahrazen nefunkční a nedemokratickou Lisabonskou smlouvou - příčino všech dnešních problémů EU.

Můj názor jsem publikoval v blogu -

https://trinkewitz.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=627310

Doporučuji každému jej přečíst.

1 1
možnosti
Foto

Evropa je složena ze států, které mají jinou historii, jinou kulturu. Spojit je do jednoho super státu je nesmysl. USA vznikly ze států mluvící stejným jazykem, se stejnou kulturou a vznikly ze zdola a nikdo jim to násilím nevynucoval. Spojit v Evropu v jeden celek ze stejnou ideologií bylo přání Hitlera. Evropa se za první a za druhé světové války neobešla bez USA a stejně tak po válce. Dnes USA poskytuje Evropě ochranu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem student se zájmem o minulost i současnost. A absurdity a skryté vtípky, které jsou v nich snad všude. Baví mě hledat obsah ve formě, předstírat, že něco znám, stejně jako si čas od času myslet, že skutečně znám. Mám rád svoji školu a filmy s Natašou Gollovou. Na Brno dobrý.

Seznam rubrik