Diskuse

Prapodivný defétismus ochránců české kultury

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J22a38r59a 87R66a22n66k

23. 11. 2015 23:02

Mate v podstate pravdu, ale pokud zijete jinde a mate moznost posuzovat a zvlaste poslouchat ty, kteri utekli jiz v 48. - tak se tomu tak deje jizt temer 70 let.....

1 1
možnosti

Milý autore, problém je jinde, než naznačujete. Ono lézt na pódium s pocitem, že nevíte, kdy to bouchne nebo kdy se ozve střelba z Kalašnikova, jaksi není normální pracovní prostředí. Navíc kupříkladu s uříznutou hlavou toho člověk moc nezazpívá. Naší kultuře jsou cizí obavy z převálcování jinou. Přežili jsme nápor častušek i angloamerické scény a nepoložilo nás to. Je nám jedno, jestli chce někdo dobrovolně pětkrát za den mlátit hlavou o kobereček. Ale není nám jedno dělat šašky hordě zblblé ukvílenými mezuíny a nevědět, jestli to člověk vůbec přežije. A o tom to všechno je.

1 0
možnosti

Belgická a Francouzská kultura byly migrantům otevřeny široce. Připadá vám, že imigranté tuto otevřenost uvítali?

I idnes už přiznal, že se v Belgii nepovedla integrace. Integrace celých 650 000 muslimů. V ultra multikulturní zemi, v kolébce všech integraci pohámajících hnutí, v zemi, kde je i původní obyvatelstvo multikulturní.

Takže ano, naše kultura jim není otevřená. Ale že to tak je si vybrali oni, nikoli my. Díky Bohu, že k nám nechtějí - ale zdvořile upozorňuji, že si hrajeme na jednu velkou Evropskou rodinu a že je rodinná tragédie i to, že někdo vraždí tetičku. Nemusí vraždit nás samotné.

3 0
možnosti

Dokonce to tam sám máte.

"Jenomže tato je jim z definice uzavřena, protože oni přeci pro ni představují nebezpečí."

Nechť pro ni přestanou představovat nebezpečí, bude jim otevřena. A že ho představují už snad popře jenom první, maximálně druhá linie  BrainFreeCulture úderky.

1 0
možnosti

Dobrý den, pane autore, ve svém textu nemístně redukujete význam slova kultura. Její ochránci nechtějí před cizinci bránit díla českých umělců, ale mají především snahu o zachování vzorců chování a hodnotových systémů, které jsou vlastní naší současné společnosti. V případě skutečně masové imigrace by nově příchozí neměli žádnou motivaci přejímat naše vzorce, protože by jich bylo jednoduše příliš mnoho na to, aby je k tomu tlak okolní společnosti donutil. Místo toho by začaly vznikat celé oblasti osídlené masami přistěhovalců, kde by nejen přestávaly platit naše hodnotové a morální normy, ale fakticky i zákony, jak je tomu smutnou realitou v přistěhovaleckých čtvrtích západoevropských měst. Výsledkem masové imigrace byl v dějinách vždy konflikt mezi vetřelci a původním obyvatelstvem, ke kterému nyní spěje i západní Evropa. Pokud se někdo snaží takovému vývoji v naší zemi předejít, patří mu čest a sláva, a ne pseudointelektuální ironizování od nějakého drzého štěněte, jako jste vy.

5 0
možnosti

V40í86t 85C59i31b39u36l68k32a

23. 11. 2015 22:37

Prosím pokuste se vyjmenovat ony "hodnotové systémy naší současné společnosti"? Patří tam např. ještě humanismus, slušnost, sebevědomí, pomoc spojencům, demokracie? 

Drzé štěně? Dobře vy - nějaké děti nám nebudou říkat co máme dělat - to už jsem jednou slyšel od nějakého pana Štěpána.

3 1
možnosti

P18e89t19r 31A49l31t49m83a38n

23. 11. 2015 21:54

Tak snad takhle: Odpor proti okupantům (a já myslím, že o okupaci Evropy jde) vyjadřuje každý národ návratem a připomínáním své kulturní minulosti. Jinak jste podle mě napsal dílko, které by se rozhodně nemuselo bát cenzury ani za Protektorátu.;-€

3 0
možnosti

J93a90n 55B11u95r86d79a

23. 11. 2015 22:30

Dovolím si nesouhlasit. Cenzura za Protektorátu dost cílila proti jakémukoli náznaku kulturní autonomie a státních myšlenek, jakožto i proti národní identitě, pokud se tato nevztahovala k těm místům historie, která se dala vyložit jako historická sounáležitost německého a českého státu. V článku je dle mého odkazu na českou historii a autonomii více než dost, jakož i víra v samostatný rozvoj a kvalitu české kultury.

1 1
možnosti

J37i25ř39í 36N85o95s27e74k

23. 11. 2015 21:43

Jste jistě vzdělaný a inteligentní - bohužel, mladistvě lehkovážní.

Proti islámu neobstály mnohem větší říše a státy, než jsme my - ale popíráním vlastního strachu (primitivního sebezáchovného pudu vlastního všem organismům, na něž v ráji nečekají panny) skutečně nevyhrajeme nic, nic, nic.

Radši se budu bát a bránit se!![>-]

3 0
možnosti

V28í62t 76C78i32b90u59l62k93a

23. 11. 2015 22:30

A proti komu se budete bránit? Proti lidem, kteří utíkají před islámskými fanatiky? Nebo proti těm co utíkají před brutálním diktátorem? Nebo proti těm, kteří utíkají před suchem a hladem? Nebo proti těm, kteří budou utíkat před Putinem z rozvrácené Ukrajiny?

1 2
možnosti

to je ale kus rádoby intelektuálního  žvástu....

3 0
možnosti

Váš článek považuji za dost stupidní.

V době, kdy v Belgii nejezdí metro, nehrají divadla, děti nechodí do školy, kdy Francie truchlí za oběti hrozného teroristického činu, kdy jižní čáwst Londýna byla včera uzavřena, kd yNěmci nemohli odehrát přátelské fotbalové utkání proti Holanďanům, Vy tady ironizujete lidi, kteří mají z přistěhovalců strach?

8 1
možnosti

J17a31n 74B41u55r52d83a

23. 11. 2015 22:19

Nechci se pouštět do široké debaty ohledně IS a imigrace, protože jednak nesouhlasím s tím, že se to dá bez dalšího spojovat v jedno (totiž že bez migrační krise by k útokům nedošlo), druhak se v této problematice necítím úplně pevně v kramflecích.

Nicméně tento článeček není o Islámu či o migraci, je o Češích (a nadužívání termínu kultura); a o tom, s jakou grácií ti nejhlasitější odhazují příčetnost. K tomu, že by se měla vést veřejná debata o dopadech migrace na bezpečnost (a o tisíci dalších věcí), se nedá říct ani popel, jenže je to z velké části fanatismus a nesmyslnost konání těch nejsilněji vyhraněných, který tuto debatu znemožňuje. Rytíř v kroužkové zbroji s křížem na tunice, který duje na roh a na štítu má napsáno 'Remember Krak des Chevaliers,' je sice komicky absurdní, ale nepomáhá nikomu a ničemu; snad kromě milovníků Monty Pythonů. Jako vůbec ničemu nepomáhá míchání migrace, IS, NATO, Evropské Unie, přímé volby / odvolatelnost všech a kdovíčeho ještě do jednoho celku, ke kterému se potom člověk nějak staví (doporučuji podívat se na záznam demonstrace ze 17.10.2015 - je to festival trapnosti a nesmyslnosti). A namísto důležitých otázek jako fungování EU či změny legislativy, které by něčemu pomohly, se řeší šátky, kebab, iphony, Schapiro, schrödingerův uprchlík, hází se vlastizrádci a ze všech stran létají řešení, která jsou očividně protiprávní, jak by zjistil každý, který by si na pět minut sedl k internetu. Za strach se není třeba stydět; mě též momentální dění zneklidňuje více než dost; ale nepříčetnost a zmatenost není odpovědí a vůbec nic nevyřeší, jen zhorší.

1 1
možnosti