Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co to je za bláboly ???

Taková snůška demagogie se jen tak nevidí...

Rv;-€

0 1
možnosti
AJ

A78d34a70m 53J48a79k98e22š

28. 6. 2016 18:45

Je potěšující vědět, že "student" vašeho kalibru existuje. Ostatně jsem přesvědčen, že studujete nějaký kvalitní humanitní obor na MU. Alespoň dle vašeho profilu kde je zmíněno Brno usuzuji.

Jen bych vám doporučil:

Na Policii se zatím neobracejte. Ta řeší jen skutky, které se už staly. Kdyby existoval Internet před několika desítkami let, nějaký Adolf Hitler by sepsal velmi podobný blog. Ještě než se dostal k moci, samozřejmě. Pak už nic podobného sepisovat nemusel. Doporučuji raději spíše psychiatra.

Demokracie je sice tou nejpitomější a nedokonalou metodou správy věcí veřejných, přesto je to asi to nejlepší, co se v Řecku vymyslelo. V krátkodobém horizontu sice nedokáže zabránit externalitám, z dlouhodobého hlediska je ale efektivní.

Referendum o Brexitu je jen explicitním vyjádřením eufemického výrazu "demokratický deficit", který už tu byl daleko před oním referendem.

4 1
možnosti
JB

J19a30n 21B15u90r29d27a

28. 6. 2016 20:06

Reductio ad Hitlerum ;-)

1 0
možnosti
JM

Až dojemné, jak ta dnešní mladá generace věří ve svou neomylnost...Rv

5 1
možnosti
JR

J83a36r90a 51R17a13n69k

28. 6. 2016 23:37

Zaplat Pan Buh za kazdou novou generaci, v jinem pripade byste jeste posilali ty "nepohodlne" do Jachymova.

1 1
možnosti
JK

"Vůli lidu nezpochybňuji, ale měla by mít nějaké náležitosti"

Moje babička říkala, že to, co je před "ale", neplatí.

"především by měla být alespoň do určité míry určitá a do určité míry stabilní či stálá"

Jo ahá. Tak takhle to je. Do určité míry určitá a určitě hlavně stálá. Krásná definice demokracie. To jste se učil na škole?

"Hned po referendu se někteří lidé začali dovzdělávat a zjišťovat, co že to vlastně zvolili."

Jo, asi pět set. Gigantický číslo.

"že jim jedna strana kampaně lhala a druhá je až příliš strašila"

Ve skutečnosti lhaly a strašily obě.

- Dál nemám sil to číst. Lži a demagogie.

8 2
možnosti
JB

J33a61n 37B32u85r84d47a

28. 6. 2016 18:20

Vaše babička Vám lhala. "Mám hlad, ale nebudu jíst špenát," je naprosto obhajitelná věta, ze které je pochopitelné všechno. A ne, neznamená, že nemám hlad.

Jistěže má vůle náležitosti a existuje různě vážná vůle. Pokud plánujete výlet na hory do Kazachstánu, vyhnete se spoustě nepříjemností, když s lidmi, kteří Vám v hospodě po čtvrtým z fleku řeknou, že stopro pojedou, raději nebudete počítat.

Ano, lhaly a strašily obě. Jen v poněkud nestejném poměru.

Že jste se to rozhodl nedočíst, je nemilé; většina článků má sdělení na konci a ne na začátku. Ale nenechte se omezovat.

1 4
možnosti
EB

Jako u všech voleb, měl by pro voliče existovat minimální test, že umí alespoň číst a psát. Tím bych mohl předejít pochybám, že vůbec neví, co činí.

0 0
možnosti
JC

A co hlasování o našem vstupu do EU?

Velmi mnoho lidí si myslelo, že je to stejné jako hlasování v obecním referendu, tedy že neúčast se přičítá k hlasům proti. Ale nebylo tomu tak. A tak nás pouhá 1/3 občanů zatáhla do EU. Pouhých 3 446 758. A ti, kdo se neúčastnili, protože do EU nechtěli, koukali jak vyoraná myš. A přesto nikdo to referendum nezpochybňoval a i my, co jsme hlasovali proti, jsme uznali jeho platnost. Proč bychom tedy nyní měli zpochybňovat platnost referenda britského?

7 2
možnosti
PP

Ti dva pode mnou to zase celé pochopili. Snad to vydržíš déle než já.

1 0
možnosti
PB

P61e82t76r 45B68ü89r97g33e84r

28. 6. 2016 14:28

"Tragédií není fakt, že bylo vypsáno referendum (protože setrvání v EU – na rozdíl od NATO a podobných legrací – asi spadá pod to, co by asi v referendu mělo býti rozhodnuto; tedy když už má někdo potřebu dělat referenda.

Zdroj: http://janburda1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=532441

Jen další příspěvek do měšce těch, kteří jsoupřesvědčeni, že právě ten jejich názor je správný!RvRozmělňuje a zpochybňuje se výsledek, který se nám jaksi nehodí,že?

Autor volá po limitech? Jako že poměr Ano/Ne 51:49 nic neznamená, a až 75:25 a víc má váhu? Hm, tak vezměme si třeba rychlostní limity: Dnes je v obci 50 km/h. Když budou přístroje přesné (což při distančním měření lze), pak - pojedu-li 51 km/h, páchám přestupek.

0 2
možnosti
JB

J35a96n 11B25u20r62d77a

28. 6. 2016 14:46

Předně, samozřejmě, že jsem přesvědčen, že můj názor je správný. Kdybych si myslel, že je špatný, neprezentoval bych jej. Ale možnost jeho změny nevylučuji, pokud se ptáte na toto.

K tomu, co říkáte dále: ale ano, to je přesně to, o čem píšu. Demokracie je držena jako procesní vlastnost která zabraňuje revizi, ale smysl rozhodování je "demokratům" volný. Pokud by je zajímala vůle lidu, jako to, co má rozhodovat, nebyli by proti dalším referendům s tím, že je to podvod na voliče. Naprosto logicky - pokud to podruhé dopadne jinak, správný je druhý výsledek; ten druhý výsledek je vůle lidu, ne ten první (a než začnete něco namítat, ano, ostatní důvody proti opakování existují). Vyzdvihujete absolutní formalismus, ale - ruku na srdce - kdyby vás ten policista pokutoval za 51 km/h, nenadával byste mu v hospodě, že je blbec, a že se vlastně tolik nestalo? Já ano.

Já bych s vámi opravdu hrozně rád diskutoval, ale všechno, co zmiňujete v tom komentáři, je už adresováno někde v článku.

2 0
možnosti
MK

Nezlobte se na mne, ale podmínky referenda byly před jeho konáním snad jasně dány. A KDO se proti nim ozval? Nevím, jak Vy, ale žádné diskuse ani masové protesty jsem nezaznamenal. Referendum bylo plánováno dlouho dopředu, takže srovnání s tím, jak se kdo vyspal (a pak volil), mi přijde minimálně podivné. To, že dle Vás nepřišla spousta mladých kvůli počasí, je pro mne znamkou toho, že tomu asi nepřikládali příliš velkou důležitost (čemu dali přednost?). Opakování referenda mi proto přijde jako ryze účelová záležitost, ale je pouze na Britech samotných, jak se rozhodnou dále konat. V každém případě, pokud by mělo být hlavním důvodem opakování referenda to, že někdo byl línej pohnout zadkem nebo nevěděl, co vlastně volí, popř. volil "jen tak ze srandy", přišlo by mi to vůči ostatním hodně unfair.Rv

A mimochodem, osobně považuji koncept EU za dobrý.

7 0
možnosti
PP

Máš to srovnáno a ještě to i umíš prezentovat. Super pocit. Dík a zdravím do Brna.

3 5
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem student se zájmem o minulost i současnost. A absurdity a skryté vtípky, které jsou v nich snad všude. Baví mě hledat obsah ve formě, předstírat, že něco znám, stejně jako si čas od času myslet, že skutečně znám. Mám rád svoji školu a filmy s Natašou Gollovou. Na Brno dobrý.

Seznam rubrik